Biografie

Bettina Drion (1968) schrijft fictie, non-fictie en korte verhalen.

Na haar debuut Een doodgewone week in 2008 verscheen de roman Porselein (2011), gebaseerd op het oorlogsgeheim uit haar familie: haar grootvader bleek een NSB’er te zijn die op 3 mei 1945 werd geëxecuteerd in Kamp Vught. In Scherven (2013), geeft zij nazaten van foute Nederlanders het woord over hun familieleden. Haar nieuwste roman De engel en de adelaar, die op 10 april 2015 in de boekhandel ligt en waarvan na enkele maanden een tweede druk verscheen, is gebaseerd op een oorlogsgeschiedenis die zich in haar huis in Zaandam heeft afgespeeld. Zij schreef deze roman samen met schrijver Hans van den Pol, die betrokken was bij een documentaire over deze geschiedenis. Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen.

Lezers over haar schrijfstijl: Bettina roert graag onderwerpen aan die een ander liever uit de weg gaat. Haar toon is licht en ironisch en haar dialogen zijn scherp en levendig.

Naast het schrijven geeft zij schrijfles aan volwassenen, onder andere via de Volksuniversiteit Zaanstreek, en aan kinderen van de middelbare school. En ze organiseert workshops “Verhalen verzinnen" voor basisscholen. Ook houdt ze schrijfworkshops tijdens retraites en festivals, zoals Artisa Academic & Art Retreat in Epidavros, Griekenland en Estival da Estrela, Portugal. En ze geeft regelmatig lezingen en boekbesprekingen over de achtergronden van haar boeken.

Voor meer informatie, stuur een mail naar info@bettinadrion.nl