Workshops Creatief schrijven in Portugal 22-28 juli 2017

bdrion's picture

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot ze iemand ze vangt en opschrijft. Maar hoe doe je dat? Auteur en schrijfdocente Bettina Drion legt je onder de olijfbomen van het zonovergoten landgoed Dominio Vale do Mondego uit hoe je je eigen verhaal kunt 'vangen' en op papier kunt krijgen. 

Je maakt in deze workshops - zowel voor jongeren als volwassenen - op een interactieve manier kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het neerzetten van personages, het creëren van spanningsboog, het gebruik van het perspectief en de plaatsing van je verhaal in tijd en ruimte. Ook krijg je schrijfoefeningen om je eigen stem te leren kennen. 

Daarnaast kun je intekenen op een privésessie van dertig minuten, waarin je je specifieke vragen op schrijfgebied voorlegt, of feedback krijgt op eerder gemaakt werk. 

Je kunt met je verhaal ook deelnemen aan de publicatie van ingezonden werk (eventueel onder pseudoniem). En tijdens de presentatieavond aan het eind van de week kun je voorlezen uit je eigen verhaal.

In de ochtenden vinden de gezamenlijke workshops 'creatief schrijven' plaats, en in de middagen kun je een privésessie plannen. 

Heb je altijd al verhalen willen leren schrijven en lijkt het je geweldig deze ervaring te combineren met het ontmoeten van gelijkgestemden tijdens een  artistieke vakantie? Dan ben je van harte welkom op het landgoed Dominio Vale do Mondego tijdens het Estival da Estrela in Noord-Oost Portugal. Er worden ook allerlei andere workshops gegeven op het gebied van theater, muziek, zang, comedy, beeldende kunst of natuur. 

Kijk hier naar de prijzen van het complete pakket (inclusief workshops!!) en schrijf je in: http://www.estivalestrela.com/#!reserveren/qce97